Etusivu Uutiset Kilpailu Kysyttyä Linkkejä


 • Unelmien apuväline taide- ja suunnittelukilpailu, 20.2.2007
  Unelmien apuväline -kilpailuun osallistui yli sata ehdotusta!
  Kutsu ja info näyttelystä on Uutissarakkeessa.

  Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä yli 100 ehdotusta 23 paikkakunnalta. Eniten töitä lähetettiin Helsingistä, Rovaniemeltä ja Turusta. Kilpailulle oli selvästi yhteiskunnallinen tilaus. Muotoilusarjaan osallistui huomattavasti enemmän töitä kuin taidesarjaan. Tämän vuoksi arvovaltainen tuomaristo päätti kokouksessaan joulukuussa, että sarjat yhdistetään. Näin ollen kilpailussa jaetaan kaksi ensimmäistä palkintoa, kaksi toista palkintoa ja kaksi kolmatta palkintoa.

  Sarjojen yhdistämiseen päädyttiin, koska tuomariston mielestä taidesarja ei ollut taiteellisesti tarpeeksi korkea-tasoinen. Varsinaisia kuvataidetta edustavia töitä ei ehdotuksina saapunut lainkaan. Sen sijaan tuomaristo sai arvosteltavakseen useita töitä, jotka täyttivät molempien sarjojen kriteerit tai lähettäjä ei ollut itse valinnut ehdotukselleen sarjaa.

  Helsingin Design Forumissa 11.5.-3.6. järjestettävään näyttelyyn valittiin 27 työtä.
  Voittajien julkistaminen ja palkintojen jako tapahtuu näyttelyn avajaisissa 10.5.

  Koska kilpailun tarkoituksena oli löytää uusia keksintöjä ja ideoita, on EUCREA ry varannut Design Forumin näyttelytilaan paikan, jossa yleisön ja näyttelyyn kutsuttujen apuvälineasiantuntijoiden on mahdollista selata kaikkia kilpailuun lähetettyjä ehdotuksia.

  Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry

  Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry järjesti vuonna 2006 taide- ja suunnittelukilpailun Unelmien Apuväline yhteistyössä Suomen Design for All -verkoston ja Teollisuustaiteen liitto Ornamon kanssa.

Nokia logo
Suomen Vammaiskoulutuksen Tukiyhdistys ry. logo
Uudenmaan taidetoimikunta logo
Suomen Kulttuurirahasto logo
Opetusministeriö logo
Taiteen keskustoimikunta logo
Ornamo logo
Suomen DfA-verkosto logo
Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry logo
    Copyright Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry. Etusivu   ::   Uutiset   ::   Kilpailu   ::   Kysyttyä   ::   Linkit