ETUSIVU | OHJELMA | PRESS | HISTORIA | KUVA-ARKISTO

Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki
www.eucreafinland.org

CROSS OVER 2016

Festivaalin tarjoaa:

kapsakki logo

Lisää tietoa näistä löydät klikkaamalla linkkiä Yhteistyökumppanit

.

Sivujen ulkoasu & päivitykset
© 2009 - 2015
Ismo Helen & Sanni Purhonen

OHJELMA 2016HUOM! Ohjelmisto täydentyy, kellonajat noin aikoja.

CrossOver -festivaalikokonaisuus:

Tänä vuonna Pannuhallissa kohtaa kolme eri festivaalia:

Cross Over (9.-12.6.2016, vapaa pääsy)

MeetShareDance – kansainvälinen integroidun tanssin festivaali (8.-10.6.2016, maksullinen, ilmoittaudu ennen 15.5.2016)

X Dance Festival - kotimaisen Kaaos Companyn festivaali juhlii tanssin monennaisuutta (11.6.2016, osittain maksullinen)

 
Koko festivaalin ajan

Cross Over -kaupunkifestareilla on esillä paljon kuvataidetta.

Kuvataidenäyttelyssä on mukana mm. Hakaniemen haaveilijat -ryhmän piirustuksia ja maalauksia sekä kuvataiteilija Annette Wirkkalan värikylläisiä quassimaalauksia ja kollaaseja.

- Runokahvila
- Valokuvaa
- Videota
- Korukioski
- Keskustelua

Keskiviikko 8.6.2016

klo 15:00  MeetShareDance Festivaalin avaus


Torstai 9.6.2016

klo 11:00-15:00  Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen

KuplaB, kirjoita viestejä kuplassa eläville ihmisille.


klo 15:00  Cross Over -festivaalin virallinen avaus

klo 15:30-18:00  Runoyhdistys Nihil Interit

Hanna Storm

Hanna Storm on Turussa asuva runoilija, kirjoittaja ja aktivisti. Runoissaan ja runoperformansseissaan hän käsittelee usein tunteita, odottamista, ajan kulumista ja ihmissuhteita: kohtaamisia ja eroja, uskaltamista ja pelkoja. Runouden ja performanssitaiteen lisäksi videotaide on Stormin keskeinen kiinnostuksenkohde. Storm on myös QFemZine – Queeriä ja Feminismiä/QFemZine – Queer and Feminism -julkaisun päätoimittaja.

Cross over -festivaaleilla Storm esittää runoperformanssinsa ”Siitä mitä sanovat rakkaudeksi / Kaupunki ei enää tunnistanut häntä (b-osa)”, jossa hän tarkastelee hämmennystä ja surua, joita erilaiset muutokset synnyttävät. Runoperformanssissa nykyrunonlausuntaan ja liikkeeseen yhdistyvät niin musiikki, äänimaisemat, video kuin valotkin.

”sireenit kukkii ja huutaa
miksi odottaa?
miksi odottaa?”

facebook.com/hannastormrunot

Heidi Wikström

"Oma taustani on kuvataiteessa. Olen opiskellut ensin Oriveden opistossa ja sitten Taidekoulu Maassa 90-luvulla. Alun perin olin maalari, sitten siirryin valokuvaan ja viime vuosina olen alkanut tehdä videota. Olen myös kirjoittanut paljon, ja videoissani yhdistyy tarina ja kuva, vaikkakaan videoissa ei välttämättä ole sanoja.

Viimeisen vuoden aikana minulla on ollut ilo työskennellä pienessä työryhmässä; tyttäreni Tuula Turunen on tanssija ja koreografi ja poikani Tuukka Turunen muusikko ja säveltäjä. Olemme tehneet tanssivideoita ja lisäksi Tuukka on tehnyt musiikin useisiin muihinkin videoihini ja Tuula leikkaa videot niiden lopulliseen muotoon. "

Sanni Purhonen

Sanni Purhonen lupaa esittää jotain uutta ja jotain vanhaa tuotannostaan.


klo 18:30-20:30   Näkövammaisteatterin esitys
                            Rakkaus on sokea (kesto n. 2 tuntia)

On vuosi 2080 ja Venus-planeetalle on perustettu näkövammaisten ikinuorten siirtokunta. Siellä valmistaudutaan seuraavana päivänä vietettävään Tähtijuhlaan, jonka pääohjelmana on siirtokunnan asukkaiden esittämä Opri-näytelmä. Opria pitäisi vielä harjoitella, mutta siirtokunnan johtajan järjestämä yllätys sotkee rutiinit ja asukkaiden ajatukset karkaavat nuoruuden muistoihin. Salaisuudet paljastuvat ja lempi leimuaa.

Rakastuminen, rakastaminen ja eron ja rakkaudettomuuden kokemukset ovat yhteisiä kaikille. Rakkaus on sokea pohjautuu näkövammaisten kertomuksiin ihastumisesta ja rakastumisesta. Kun ei näe katsetta, hymyä tai vartaloa, mikä merkitys on äänellä, tuoksulla ja kosketuksella?

Hervottoman hauskan ja riipaisevan koskettavan esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Anu Aaltonen. Rakkaus on Sokea -esityksessä näyttelevät Jaana Argillander, Jari Gusev, Johanna Herranen, Riikka Hänninen, Jani Kallunki, Marianne Tenhami ja Raisa Ticklén. Sävellyksistä, sanoituksista ja sovituksista sekä äänistä ja äänten ajosta vastaa Johanna Herranen.

Rakastu näkövammaiseen! Tai vaikka suomenruotsalaiseen


klo 21:00-22:00 Pertti Kurikan Nimipäivät
PKN infosivut

Pertti Kurikan Nimipäivät on vuonna 2009 perustettu punk-yhtye, joka on saanut alkunsa Lyhty ry:n järjestämässä kehitysvammaisille suunnatussa kulttuurityöpajassa.

Bändi nousi kulttimaineeseen jo ensimmäisellä demollaan Kallioon. Bändin EP Ei yhteiskunta yhtä miestä kaipaa ilmestyi vuonna 2010, ja se myytiin loppuun lähes saman tien. Levy on julkaistu myös Saksassa. Muita bändin julkaisuja ovat c-kasetilla ilmestynyt maxi-single Päättäjä on pettäjä (2011) sekä Osaa eläimetkin pieree vinyyli-EP (2011).

PKN on ollut kysytty bändi myös ulkomailla; Suomen lisäksi yhtye on kiertänyt mm. Saksassa, Norjassa, Yhdysvalloissa ja Briteissä, ja edustaa nyt Suomea Euroviisuissa 2015 Wienissä!


Perjantai 10.6.2015

klo 11:00-15:00  Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen

KuplaB, kirjoita viestejä kuplassa eläville ihmisille.


klo 17:30   R.I.C

Riku, tanssijanimeltään RIC on ensimmäinen suomalainen esilleastuva liikuntarajoitteinen katutanssija.

klo 18:15   Riitta Pasanen & Friends
                  Riitta Pasanen laulu, Kauko Skyttä kitara,
                  Jouni Marttinen basso & Ossi Raippalinna perkussiot

klo 19:15   Kari Peitsamo kitara & laulu

klo 20:30   Ville Hytösen ja Ari Taskisen ensimmäinen keikka                           Helsingin Kaapelitehtaalla!

Ville Hytönen ja Ari Taskinen jatkavat runomusiikin tekoa edesmenneen Teemu Hirvilammin perinnettä kunnioittaen ja uudistaen. Aiheet ovat globaalimpia ja musiikkiin on tullut vaikutteita muiden muassa dubista ja reggaesta.

Ville Hytösen ikä, 34 vuotta, tuo runon enemmän tähän päivään.

Ari Taskisen tarkoitus on palauttaa esityksiin hänen ja Teemun alkuaikojen kokeellisuutta, nykyteknologiaa hyödyntäen. Taustanauhat mahdollistavat esiintymisen monissa erilaisissa tapahtumissa rockclubeilta festivaaleille. Keikoilla Taskinen soittaa livenä eri instrumentteja.

Hytönen ja Taskinen ovat tehneet myös jo ensimmäisen videonsa Tallinnassa. Videot käännöksineen tarjoavat esiintymiselle aivan uusia mahdollisuuksia – runoilija ei ole enää sidottu äidinkieleensä. Loppuvuodesta ilmestyy kokoonpanon levy digitaalisena, CD- ja mahdollisesti vinyylipainoksena.


Lauantai 11.6.2015

klo 10:00 eteenpäin X Dance Festival 11.6.16 ohjelma

Vapaa pääsy seuraaviin esityksiin:

klo 13:00-14:00 Paneelikeskustelu

klo 14:15-15:45 Jattle Bam Improvisoitu esitys-mittelö

16.00-17.00 Tanssielokuvia:
-Triptychon (DE) Tanzfähig (13:31)
-Bailar desde quienes somos (Tanssia lähtöisin siitä,
  keitä olemme) (ES) Becky SiegelOlaz (8:40)
-Tanssitunti (FI) Zodiak - Uuden tanssin keskus Helsinki (20:00)Sunnuntai 12.6.2015

klo 14:30   R.I.C

Riku, tanssijanimeltään RIC on ensimmäinen suomalainen esilleastuva liikuntarajoitteinen katutanssija.

klo 15:00   Pekka Heikkinen monologi Lause

Minä päätin olla kirjailija. Mutta. Jotain puuttui. Lause. Päätin pistää koko ammattitaitoni peliin, pistää koko eletyn elämän, ja puolet tästä elämättömästäkin mukaan, ihan vereslihalla ajattelin painaa, ettei mitään rakosta jää tulkintaan, että minä olen kirjailija. Kiireestä kantapäähän.

Näistä lähtökohdista minä lähdin lausetta tavoittelemaan. Kauan se piilotteli. Pitkällisen väsytyksen jälkeen tavoitin sen, mutta se piiloutui työhuoneelle eikä totellut minua. Kävin taisteluun kesyttääkseni lauseeni. Onnistuin. Voi kuinka kaunis siitä minun lauseesta tulikin. Lause oli enemmän kuin minä. Ja silloin jysähti. Kolari. Auto tuhannen mäsäksi. Ja sinne hävisi lause. Sinne hävisi kieli ja puhe. Mykkä ihminen. Pitkä hiljaisuus.

On opittava kieli uudelleen. Löydettävä lause. Toivuttava taas kerran.

Näissä tunnelmissa ajellaan Heikki Huttu-Hiltusen kirjoittamassa ja Pekka Heikkisen esittämässä monologissa, jonka keskiössä on auto-onnettomuuden kokenut ihminen.Toipumisen aikana tutustutaan uudelleen kieleen. Kielellä on monet kasvot – kuinka monenlaista puhetta ihminen eläessään saa kuulla! On virkakieltä ja puhekieltä, totuuden ja valheen kieltä, sodan ja rauhan kieltä. Mutta kuinka merkityksellistä kaikki puhe on? Ja onko joskus syötävä sanansa?

klo 16:30  Paneelikeskustelu: vetäjänä Sanni Purhonen vieraina Pekka Heikkinen & R.I.C (Riku Silander)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

MeetShareDance – kansainvälinen integroidun tanssin festivaali (8.-10.6.2016, maksullinen, ilmoittaudu ennen 15.5.2016)

Meet Share Dance ohjelma pdf

Keskiviikko 8.6.2016

klo 15:00   Festivaalin avaus / Festival opening

klo 15:30-17:00  Työpaja 1
Gunilla Sjövall & Jonna Lehto (FI) KAAOS COMPANY

Näe ja tule nähdyksi esiintyjänä

Työpajassa tutkimme millaisia olemme fyysisinä esiintyjinä omissa ja toisten silmissä. Miten otamme tilan haltuun rehellisesti, rohkeasti ja keskittyneesti pysyen samanaikaisesti kontaktissa yleisöömme? Luomme miellyttävän ja mielikuvituksellisen tilan, jossa yllätyksiä voi tapahtua.

Työpajan ohjaajina toimivat Jonna Lehto, nykytanssin ja fyysisen teatterin kentällä työskentelevä tanssija, esiintyjä ja opettaja, sekä Gunilla Sjövall, tanssija, opettaja ja pyörätuolin käyttäjä.

klo 17:10-18:50   Työpaja 2
Satu Hummasti & Pauliina Sirviö & Jari Karttunen (USA/FI)

Artability

Esteetön tanssityöpaja, jossa tehdään kehollinen matka alkaen lämmittelystä, jatkaen taidesuuntien tutkimiseen, jolla voi tutkia kehoonsa ja kehon ääriviivoja uudesta näkökulmasta. Näistä elementeistä työstetään lopuksi pienet tanssi-kompostiot ryhmissä. Tarvittaessa voidaan käyttää avustettua kuvailutulkkausta suomen tai englannin kielellä. Maksimi osallistujamäärä 25 henkilöä.

Torstai 9.6.2016

klo 10:00   WorkShop 3 Tanzfähig (Bernhard Richarz)

Nykytanssi kehollisessa moninaisuudessa

Tanssi kehittyy hetkestä. Saapuaksemme näihin hetkiin, tässä tanssi-improvisaatio-työpajassa tutkimme omalaatuista liikekieltämme rullaten, katsellen, kävellen, lentäen, ontuen ja aistien. Työskentelemme harjoitteiden kanssa, jotka tukevat liikettämme saapumaan kohti odottamatonta.

klo 12:00   WorkShop 4 Riina Hannuksela

Minä tanssin sinulle? Tanssitko sinä minulle?

Työpajassa tanssimme toisillemme. Mitä tapahtuu tanssijan ja tanssin vastaanottajan välillä? Molemmat osapuolet osallistuvat tähän ainutkertaiseen tapahtumaan. Kumpaakin osapuolta tanssi koskettaa. Työpajassa on tarkoitus tarkastella sekä tanssijan että vastaanottajan/kokijan roolia ja tulla tietoiseksi niistä mahdollisuuksista, jotka molemmissa rooleissa piilevät.

Työpaja aloitetaan lämmittelyharjoituksilla sekä improvisaatiotehtävillä ja päättyy soolojen esittämiseen jollekin toiselle henkilölle.

klo 15:00   WorkShop 5 Dryades en Plo (Maria Karapanagioti)

Kohti koreografiaa tanssiterapian näkökulmasta

Tässä työpajassa työskentelemme vuorovaikutuksessa kehon, mielen ja sielun kanssa lähestyen sekä henkilökohtaisia että ammatillisia näkökulmia.

Osallistujien läsnäolo heidän omassa liikkeessään tuo heidät kauas totutuista liikkumistavoista ja liikkeen toiston kanssa työskentely voi tuoda vapautta liikkeeseen täysin uudella tavalla.
Tutkimme työpajassa henkilökeskeistä luovan prosessin mallia.

klo 17:00   WorkShop 6 Mimosa Lindahl

KLOVNERIA – Sisäinen ääni kuuluviin liikkeen kautta - punainen nenä suojana, välineenä ja ilmaisukanavana!

Osallistujilla on mahdollisuus päästä työpajan kautta kosketuksiin välillä jopa piilossa pysytteleviin puoliinsa. Itsensä kanssa kontaktissa olemisen lisäksi pyrkimyksenä on löytää myös kanssaliikkujan/- esiintyjän sekä yleisön kanssa kontaktissa olemisen keveys.

Punainen nenä, maailman pienimpänä, mutta samalla tehokkaimpana naamiona mahdollistaa maailman havainnoimisen uusin silmin, auttaa näkemään sekä paljastamaan inhimillisyytemme monia puolia sekä tarjoaa kanavan ja suojan monenlaisten tunteiden kehollisille ulostuloille. Ja mikä parasta, ei ole oikeaa tai väärää tapaa tehdä, kaikki tapahtuva on lahja!

Käytämme harjoittelun sekä tutkimisen lähtökohtina mm. improvisaatiota, mielikuvitusta, tunteita, kontaktia, fokusta, rytmiä, ajoitusta, tilan käyttöä, sekä erilaisia kehoja liikkeellisten kohtausten materiaalina.

Perjantai 10.6.2015

klo 10:00   Street parade preparation

klo 12:00   Discussion (Theory in practice)

klo 17:00   Street parade in the center of Helsinki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Lauantai 11.6.2015

klo 10:00 eteenpäin X Dance Festival (11.6.16)

Nyt ensimmäisen kerran järjestettävässä X Dance Festivaalissa Kaaos Company tuo esille kotimaisen integroidun tanssin moninaisuuden teemalla Edges of The Body – Kehon ääriviivat.

Ohjelmassa on työpajaa, filmejä, paneelikeskustelu sekä 2 esityskokonaisuutta, joista aikaisempi (klo 17.00-18.30) soveltuu koko perheelle.

Työpaja ja esitykset ovat maksullisia, muuhun on vapaa pääsy.

Katso lippujen hinnat ja osta ne ennakkoon (osta lippu!), ovelta +2€/lippu.

Lisää infoa tästä

10.00-17.15 Blind dance
Gesa Piper ja Kaisa Kukkonen

Esitys yhdelle henkilölle kerrallaan. (ennakkoilmoittautuminen!) mailto: gesa_piper@yahoo.de

Viemme sinut 30 minuutin matkalle silmät peitettynä, ja saat vetäytyä muiden aistiesi hallitsemaan maailmaan. Voit kokea tilanteita yksityisen ja yleisen, tanssillisen ja jokapäiväisen, abstraktin ja konkreettisen välimaastoissa.

Varaa paikkasi sähköpostilla (gesa_piper@yahoo.de):
10:00 - 10:30, 10:45 - 11:15, 11:30 - 12:00, 12:15 - 12:45, 13:45 - 14:15, 14:30 - 15:00, 15:15 - 15:45, 16:00 - 16:30, 16:45 - 17:15

10.30-12.00 DigiDance työpaja - TaikaBox (8 / 6 €)

Koreografi Tanja Råman ja digitaalitaiteilija John Collingswood yhdistelevät teknologiaa ja liikettä luoden kauniita ja vaikuttavia tanssiteoksia. Tässä työpajassa yhdistyy projisoitu visuaaliympäristö ja digitaalinen äänimaailma, jotka reagoivat osallistujien liikkeeseen korostaen ja laajentaen heidän fyysistä ilmaisua. Fyysisellä liikkeellä – oli se sitten sormien, käden tai koko kehon liikettä – pystyt hallitsemaan ympäristöäsi ja maalaamaan valolla ja äänellä.

13.00-14.00 Paneelikeskustelu

Mitä ovat integroidun tanssin tavoitteet ja kuka ja mikä määrittelee niitä? Juontajana Pia Lindy. Paneeli: Monika Požek (SI/ES), Bernhard Richarz (Tanzfähig, DE) sekä kolme muuta osallistujaa, jotka työskentelevät inklusiivisen taiteen parissa. Tervetuloa mukaan keskusteluun.

14.15-15.45 Jattle Bam
Improvisoitu esitys-mittelö, avoin kaikille

Tanssijat improvisoivat ja esiintyvät toisilleen sekä yleisölle. Näiden miniesitysten teemat valitaan satunnaisesti. Yleisö äänestää kannustuksellaan, mikä ryhmä on Jattle Bamin huippuryhmä. Tämä ryhmä esiintyy illan ohjelmistossa.

16.00-17.00 Tanssielokuvia

Triptychon (DE) Tanzfähig (13:31)

Bailar desde quienes somos (Tanssia lähtöisin siitä, keitä olemme) (ES) Becky SiegelOlaz (8:40)

Tanssitunti (FI) Zodiak - Uuden tanssin keskus Helsinki (20:00)

ja lisää…

17.00-18.30 X Päiväesitys (koko perheelle)
(osta lippu!)

Lehden Seikkailu - NotaBene duet

Tämä on tanssi- ja musiikkiesitys, joka kertoo erään matkailijan seikkailusta. Sen aikana matkailija tapaa monenlaisia kasveja ja lintuja ja tutustuu erilaisiin maisemiin. Hän ei aina ymmärrä kieltä, jolla muut olennot puhuvat, mutta hän tanssii ja liikkuu niiden mukana, ja tästä syntyy heidän yhteinen kielensä. Katsojat osallistuvat interaktiiviseen peliin, jossa he keksivät muutamia liikkeitä esityksen hahmoille. Peli koostuu improvisaatiosta ja annetun tehtävän vapaasta tulkinnasta. Esitys on tarkoitettu 3-10-vuotiaille lapsille ja lapsiperheille.

Tanssija: Vera Lapitskaya
Musiikki: Natalia Koshelenko
Ääni: Nadja Pärssinen


Big party - Dancehearts

Dancehearts-tanssiryhmän jäsenten omia koreografioita itselle ja ystäville. Lähtöajatuksena on ollut löytää itsensä muualta kuin kotoa ja olla kotonaan jossain muualla. Esimerkiksi toisessa maassa, toisella mantereella, toisessa olotilassa, toisessa ajassa.

Dancehearts toimii Annantalon taidekeskuksessa ja on siellä nuorten tanssitaiteen ryhmä.

Tanssijat: Maija Heino, Petra Isoniemi, Sara Salomaa, Selja Salomaa, Elina Sarilahti, Gerard Caparrocas Serra, Sanna Kuusisto


Ha Wah Blah - Malmin Huikeat Tanssijat (M.H.T.)

Ha Wah Blah on luovaa tanssia ja se on toteutettu yhteistyönä Suomen Cp-liitto ry:n päivätoiminnan kanssa. Malmin Huikeat Tanssijat ovat kaikki päivätoiminnan kävijöitä.

Teoksen tavoitteena on saada yleisö nauttimaan tanssin ilosta ja lähtemään hyvällä mielellä esityksestä. Teoksen koreografiassa yhdistellään sähköpyörätuolin mekaanisia ominaisuuksia, kuten valot ja äänet kehon luonnolliseen liikkeeseen. Ha Wah Blah on esitetty vuonna 2015 mm. Happi toimintakeskuksessa ja Arcada Nylands Svenska Yrkehögskolanissa.

Koreografi: Sally Davison ja työryhmä
Tanssijat: Sally Davison, Jonna Lehto, Veikko Mattsson, Juha Nikkinen, Mirja Sormunen
Puvustus: Reija Stenius
Ääni: Juhani Saari


Tanssilahja sinulle - Riina Hannuksela ja Käpylän peruskoulun tanssikerho

Rakastan tanssimista. Tykkään esiintyä. Haluan tanssia juuri sinulle. Haluaisitko minun tanssivan sinulle hienoimman tanssin, jonka koskaan olen tanssinut? Olen valmis. Oletko sinä?

Koreografi: Riina Hannuksela
Tanssija:Vappu, Pyry, Eelis, Onni, Linnea


19.00-20.30 X Iltaesitys (osta lippu!)

Siiri tarhassa - Siiri Tiilikka

”Tämän teoksen työskentelyn aloitin lapsuuteni päiväkotileikeistä. Työskentelyn myötä teos muotoutui reflektoimaan muistoja sekä omaa liikekieltäni.”


Jattle Bam

Jattle Bam-mittelön voittanut ryhmä improvisoi yleisön valitsemaan aiheeseen.


Night of Home Videos - Edelleen Me

Night of the Home videos –teos koostuu neljän tanssijan yhteen kiedotuista soolosta, joissa näyttäytyvät tanssijoiden henkilökohtaiset muistot, tarinat ja paikat. Tanssijat ovat tutkineet kehon ääriviivoja erilaisten liikelaatujen ja liikkumisen tapojen avulla. Prosessin aikana on hyödynnetty improvisaatiota ja se on laajentanut tanssijoiden liikekapasiteettia. Lopputuloksena on teos, joka tuo esille tanssijoiden kokemuksia, kykyjä, vahvaa esiintyjyyttä ja taiteellisuutta multimediaa hyväksikäyttäen.

Esiintyjät valmistuneet tanssijoiksi Keskuspuiston ammattiopistosta.

Esiintyjät: Siiri Tiilikka, Iiris Walter, Nikolas Iltola, Nino Saikkonen

Koreografinen ohjaus: Satu Hummasti, koreografinen assistentti: Katri Huitila

Video ja ääni: Jukka Huitila, Visuaalinen ilme: työryhmä


Chinese Whispers - Kaaos Company

Chinese whispers leikkii tulkinnoilla käyttäen tanssia, esineteatteria ja tekstiä. Matkaamme fyysisesti ja metafyysisesti läpi kielimaiseman, löytääksemme ehkä hetkiseki oman “ymmärryksemme”.

Kaaos Company on helsinkiläinen integroitu ammattilaistanssiryhmä, joka on tuottanut vuodesta 2010 kolme kokoillan tanssiteosta ja esiintynyt sekä Suomessa että kansainvälisesti. Sen taiteellinen johtaja on Sally Davison.

Tanssijat: Jonna Lehto, Gunilla Sjovall
Koreografi / Costume: Sally Davison
Ääni: Juhani Saari

Tuotantovastaava: DanceAbility Finland ry


Hafed Kollaasi Eroista ja Hauraudesta - K&C Kekäläinen & Company

Hafed Kollaasi Eroista ja Hauraudesta on Sanna Kekäläisen uusi kokoillan teos, joka saa ensi-iltansa lokakuussa 2016 Ruumiillisen taiteen teatterissa. Teoksessa nähdään kuusi esiintyjää. X Dance Festivalilla nähtävä esitys on ote tulevasta teoksesta. Se on Kekäläisen ja Maija Karhusen duetto, jossa kaksi hyvin erilaisissa kehollisissa todellisuuksissa elävää ja liikkuvaa naista tutkii ehdotuksia identiteetistä, sukupuolesta, eroista ja hauraudesta.

Sanna Kekäläinen tunnetaan yli kolmikymmenvuotisesta urastaan tinkimättömän nykytanssitaiteen tekijänä. Hänen teoksensa laajentavat käsitystä tanssiteoksesta yhdistäen filosofiaa, sukupuolen problematiikkaa, feminismiä, tekstejä sekä konseptuaalista ajattelua vahvasti fyysiseen ja ainutlaatuiseen liikekieleen.

Koreografi ja tanssija: Sanna Kekäläinen
Tanssija: Maija Karhunen
Tuotantovastaava: Lilja Lehmuskallio


20.30-21.00 Keskustelu esitysten jälkeen


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Lisäksi kaikkina festivaalipäivinä pyörii Runokahvila: Sanni Purhonen & Idastiina Valtasalmi, kahvia, pipareita, koruja.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua esillä olevaan kuvataiteeseen, valokuvaan, videoesityksiin ja tapahtumatorin tarjontaan. Lisäksi on luvassa yllätysesiintyjiä.


Muutokset ovat mahdollisia... :)

-