ETUSIVU | OHJELMA | MEDIA | HISTORIA | YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki
www.eucreafinland.org

CROSS OVER 2013

Festivaalin tarjoaa:kapsakki logoLisää tietoa näistä löydät klikkaamalla linkkiä Yhteistyökumppanit

.

Sivujen ulkoasu & päivitykset
© 2009 - 2010
HARVEST SERVICE

Infoa...

Mixeri:

Mixeri on seitsemän henkinen yhtye, joka soittaa vanhaa ja perinteikästä iskelmämusiikkia sen alkuperää kunnioittaen. Bändi koostuu seniori-ikäisistä musiikin harrastajista ,jotka ovat saaneet kipinän soittamiseen vasta myöhemmällä iällä. Orkesteri on harjoitellut erittäin ahkerasti kuluneen vuoden aikana yhdessä ja on nyt valmis estradeille. Mixeri harjoittelee viikottain erityisryhmille suunnatussa musiikkikoulussa Resonaarissa.

linkki Resonaarin sivuille: http://www.resonaari.fiKuningatar K:

Näkövammaisteatteri tulkitsee ankeriaskuningatarta tarkasti

Näkövammaisteatteri on tarttunut rohkeasti vaikeaan tekstiin ja tehnyt siitä onnistuneen versionsa. Laura Ruohosen Kuningatar K (2003) on monitulkintainen ja symbolinen teksti, joka ei aukea kerta näkemältä. Näytelmää on esitetty Suomen näyttämöiden lisäksi ulkomailla ja se on käännetty yhdeksälle kielelle. Eikä syyttä, jotain perin kiinnostavaa ja tiheää Ruohosen tekstissä on.

Kuningatar K:n keskeisiä teemoja ovat sukupuoli, valta ja vapaus. Poikamaisen kasvatuksen saanut ja miesmäisesti käyttäytynyt Kuningatar Kristiina hallitsi Ruotsi-Suomea 30-vuotisen sodan jälkimainingeissa 1600-luvulla varsin persoonallisella tavalla. Hän ei halunnut sopeutua perinteiseen kuningattaren rooliin, jossa keskeistä on tuottaa valtakunnalle kruununperillinen. Ei riitä minulle, Kristiina sanoo, ei mene naimisiin, luopuu valtaistuimestaan ja antaa kruunun serkulleen ja nuoruuden rakastetulleen Karl Gustaville.