ETUSIVU | OHJELMA | MEDIA | HISTORIA | YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki
www.eucreafinland.org

CROSS OVER 2010

Festivaalin tarjoaa:

Lisää tietoa näistä löydät klikkaamalla linkkiä Yhteistyökumppanit

.

Sivujen ulkoasu & päivitykset
© 2009 - 2010
HARVEST SERVICE

Cross Over - värikästä menoa
10.-13.6.2010 Kaapelitehtaan Turbiinisali

Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry järjestää yhteistyössä Näkövammaisten Kulttuuripalvelun sekä Kynnys ry:n kanssa Cross Over -festivaalin 10.-13.6 Kaapelitehtaan Turbiinisalissa. Tapahtuma polkaistaan käyntiin nyt jo kolmatta kertaa.

Festivaali on vammaisten ja ei-vammaisten taiteilijoiden poikkitaiteellinen juhla ja kannanotto korkeatasoisen vammaispoliittisen taiteen näkyvyyden ja arvostuksen lisäämiseksi. Luvassa on monipuolista ohjelmaa, teatteria, tanssia, taikuutta, kirjallisuutta, kuvataidetta ja musiikkia. Kotimaisista nimistä lavalle kiipeävät muiden muassa punk-bändi Pertti Kurikan nimipäivät, tanssiryhmä Pauliinaru & Co, Burleskitaiteilija Kristiina Puukko ja muusikko Kari Peitsamo. Esitysten lisäksi festivaaleilla järjestetään taidetyöpajoja, joiden aikana vierailijat pääsevät kokeilemaan kykyjään esiintyjiemme opastuksella.

Festivaalin ulkomainen vieras on japanilainen kuvataiteilija Nobuko Watabiki. Useiden vammaisryhmien kanssa yhteistyötä tehneen Watabikin tuotanto on kansainvälisesti tunnustettua. Erityisen paljon taiteilija on ollut esillä Saksassa monissa yhteisnäyttelyissä. Viimeisimmissä töissään hän käyttää välineinä yhtä lailla tussia ja vesivärejä.

Nobuko Watabikin töitä on esillä Helsingissä Kynnyksen Galleria Kioskissa (os. Siltasaarenkatu 4) 4.6.-24.6.2010.
Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 3.6 klo.17-19. Lämpimästi tervetuloa!

Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry on kansainvälinen vammaisten ihmisten luovuutta edistävä verkosto, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1997 lähtien. Yhdistys edistää vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia käyttää kulttuuripalveluja ja aktiivisuutta taiteen eri aloilla. EUCREA poistaa yhteiskunnasta esteitä, jotka haittaavat vammaisten taiteentekijöiden täyttä osallistumista kulttuurin tuottajina ja kuluttajina.

Turbiinisali on esteetön tapahtumapaikka.

Osoite: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, T-rappu, 00180 Helsinki.Lisätietoja tapahtumasta:
Ismo Helén, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry
p. 050-3543979 / ismo.helen@kolumbus.fi

Haastattelu- ja kuvapyynnöt:
Sanni Purhonen
sanni.purhonen@eucreafinland.org